Sfantul Dimitrie

Sfântul Dimitrie care era vestitorul credinţei celei adevărate a Domnului Hristos a fost prins de ostaşii lui Maximian şi adus înaintea acestuia. Sfântul Dimitrie tradiții și superstiții Potrivit superstițiilor populare există credinţa că în ziua de Sfântul Dumitru căldura intră în pământ şi gerul începe să-şi arate colţii.


Sfantul Dimitrie Basarabov Skeletor Character Cel

Sfântul Dimitrie a trãit în vremea domniei împãratilor Diocletian si Maximian Galeriu 284-311 si era fiul dregãtorului cetãtii Tesalonicului.

Sfantul dimitrie. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir sau Sfântul Dumitru Izvorâtorul de mir în greacă. Sfântul mucenic Dimitrie nesuferind să vadă oamenii din cetatea sa pierind de foame s-a arătat pe mare corăbierilor înconjurând limanurile adăposturile și ostroavele apoi a poruncit corăbierilor care duceau grâu să meargă în Tesalonic. Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir - Sfantul Mare Mucenic Dimitrie a trait pe vremea imparatilor Diocletian si Maximian Galeriu 284- 311 si era fiul voievodului cetatii Tesalonicului botezat in taina de parintii sai de frica cruntelor prigoane impotriva crestinilor.

Biserica actuală în care se află moaştele Sfântului Mucenic Dimitrie a fost construită la puţin timp de la incendiul bisericii ridicate de. 11 hours agoCalendar ortodox 27 octombrie 2021. Iar împăratul s-a mâniat foarte tare când Sfântul Dimitrie L-a mărturisit pe Hristos poruncind să fie aruncat îndată în temniţă.

10 hours agoMiercuri 27 Octombrie 2021 - Din 1774 anul in care au poposit pe pamant romanesc moastele Sfantului Dimitrie cel Nou au reprezentat un sprijin pentru toti care cer mijlocirea sfintilor in viata lor. Sfântul Mucenic Dimitrie s-a născut în cetatea Solun Tesalonic din părinţi de neam bun şi drept-credincioşi. A fost botezat în ascuns din cauza persecutiilor.

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi sau Dimitrie Basarabov a trăit în secolul al XIII-lea în vremea țaratului vlaho-bulgar. Dimitrie își desfășoară activitatea în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical Creştină Christiana Filiala Cluj prin cele 2 Centre de servicii sociale specializate în recuperarea din abuzul și dependența de substanțe și comportamente. De atunci Muntenia a trecut prin multe incercari iar Sfantul a raspuns la chemarea celor care au avut nevoie de ajutorul lui fiind socotit pe drept cuvant Ocrotitorul Bucurestilor.

Centrul de prevenire evaluare și consiliere antidorg Casa Albă centrul de zi și Centrul de servicii de asistență comunitară în adicții Răscruci. Potrivit tradiției Nestor un tânăr creștin cere binecuvântarea de la Sfântul Dimitrie să-l omoare pe Lie gladiatorul favorit al împăratului pentru a. Sfântul Dimitrie Basarabov este sărbătorit în fiecare an pe 27 octombrie.

În această zi îl cinstim pe unul din marii sfinți mucenici făcător de minuni și tămăduitor care a arătat că mai presus decât poziţia socială averile sau funcţiile pe care le poate dobândi un om în această viaţă este. Sfantul Mare Mucenic Dimitrie a trait pe vremea imparatilor Diocletian si Maximian Galeriu 284- 311 si era fiul voievodului cetatii Tesalonicului botezat in taina de parintii sai de frica cruntelor prigoane impotriva crestinilor. Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir.

La început a fost păstor de vite în satul lui apoi văzând că toate ale lumii sunt trecătoare a ieşit din satul său şi s-a aşezat mai întâi într-o peşteră din apropierea acestuia iar apoi s-a făcut monah la. RO35 RNCB 0687 0794 8555 0001ÎN. 7 hours agoSfântul Dimitrie cel Nou a redat sănătatea picioarelui unui creștin Părintele Iustin Bulimar slujitor al Catedralei Patriarhală din anul 1989 a povestit pentru sursa citată anterior despre multe fapte minunate petrecute în viața creștinilor care s-au rugat la racla cu moaștele sfinte.

8 hours agoSfântul Dimitrie cel Nou prăznuit la 27 octombrie a trăit în timpul Ţaratului vlaho-bulgar şi era dintr-un sat Basarabov aşezat pe marginea apei Lomului. În fiecare an pe 26 octombrie în calendarul ordodox este sărbătorit Sfântul și Marele Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir. A trait in secolul al XIII-lea in timpul imperiului vlaho-bulgar de la Tarnovo intemeiat de fratii Petru si Asan.

1 day agoSfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir sau Sfantul Dumitru cum mai este cunoscut în popor este pomenit în calendarul creştin ortodox și în cel greco-catolic la 26 octombrie. 1 day agoSfantul Cuvios Dimitrie Basarabov este sarbatorit anual pe 27 octombrie. Miercuri 27 octombrie 2021 la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou începând cu ora 900.

Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης adică Sfântul Dumitru de la Tesalonic Salonic a fost un martir creștin sfânt militar din veacul al III-lea care a trăit în vremea împăraților Maximian și Dioclețian în. În vremea aceea creștinii erau trimiși să lupte cu gladiatorii. De Răzvan Moceanu.

1 day agoSfântul Dimitrie a fost închis așa cum s-a poruncit iar pe 26 octombrie ostaşii lui Maximian au intrat în temniţa în care fusese aruncat şi găsindu-l stând la rugăciune l. Surse importante 2 3 4 menționează că Sfântul Dimitrie s-a născut în timpul împăraților româno-bulgari Petru și Asan secolul al. 1 day agoȚinând seama de faptul că Dimitrie nu a ascuns că este creștin a fost întemnițat.

S-a născut în satul Basarabi la sud de Dunăre şi a trăit în secolul al XIII-lea în timpul imperiului vlaho-bulgar de la. Acesta s-a nascut in satul Basarabi la sud de Dunare in Bulgaria. Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou Basarabov este sfântul ocrotitor al cetății Bucureștilor canonizat în anul 1955 de către Biserica Ortodoxă Română.

Numele de Dumitru este. Marţi 26 octombrie 2021 de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie începând cu ora 930. 1 day agoSfântul Dimitrie a fost martirizat la Sirmium Sremska Mitroviţa în Serbia iar moaştele sale au fost aduse în Tesalonic pe 26 octombrie 413.

S-a născut în satul Basarabi în Bulgaria de. Tatăl său era voievod în. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators.

În aceste lupte creștinii erau victime sigure. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie se bucură de o evlavie specială în rândul credincio șilor Sărbătoarea sa fiind una dintre cele mai mari sărbători din spa țiul Răsăritului cre știn. Are loc Liturghia la Altarul de vară aflat lângă Catedrala Patriarhală.

Sărbătoare cu cruce roşie de Sfântul Dimitrie şi zi de post pentru creştinii ortodocşi.


Pin On Felicitări


Romanian Gastronomic Voyage October 27 We Celebrate St Dimitrie Basarabov Pr Orthodox Icons Painting Cel


Icoane Ortodoxe Icoane Grecesti St George Art Orthodox Icons


Sfantul Dimitrie Cel Nou Basarabov Icoana Pe Lemn Autor Florian Colea Targoviste Romania Painting Art Icon


Pin On Agiografia


Pin On Icoane Ortodoxe


Sf Dimitrie Basarabov Orthodox Icons Character Darth Vader


Agios Dhmhtrios Saint Demetrius Orthodox Christian Icons Orthodox Icons Byzantine Art


Pin On Places To Visit


Sf Mc Victorin 18x25 Cm Aur Orthodox Icons Byzantine Art Iconography


Pin On Sf Mc Dimitrie 26 Octombrie


Pin On Fotografie


Pin On Biserica Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Bolvașnița


Sf Dimitrie Cel Nou De Ce A Devenit Ocrotitorul Bucureștilor Activenews Cel Poster Movie Posters


Pin On Icons Of Male Saints


Sfantul Dimitrie Jpg 407 1000 Best Icons Painting Art


Rugăciuni Ajutătoare și Puternice Catre Sfantul Dimitrie Izvoratorul De Mir Care Te Vor Scapa De Greutati Si Necazur Princess Zelda Zelda Characters Character


Pin By Crismiharo Crismiharo On Icons Orthodox Icons Orthodox Christian Icons Saint George And The Dragon


Dimitrie Sfantul Protector Al Armatelor Orthodox Icons Byzantine Icons Character Design

Previous
Next Post »